Kakaoens historie
Kakaoens historie – fra hellig drikk til moderne nytelse
Kakaoens historie strekker seg flere tusen år tilbake, til de gamle sivilisasjonene i Mellom-Amerika. Hos mayaene og aztekerne var kakaoen langt mer enn bare en ingrediens – den var hellig, kraftfull og full av symbolikk. Bønnene fra kakaotreet ble malt og blandet med vann, chili og urter for å lage en bitter, skummende drikk kjent som “xocolatl” – et ord som betyr “bittert vann” på nahuatl, språket til aztekerne.
Denne drikken var forbeholdt konger, krigere og presteskapet, og ble brukt i ritualer, seremonier og ofringer. Kakao ble sett på som en gave fra gudene og ble ofte brukt som valuta – verdt mer enn gull.
Theobroma cacao – “Gudenes føde”
Da de spanske conquistadorene kom til Amerika på 1500-tallet, tok de med seg kakaoen tilbake til Europa. Det var botanikeren Carl von Linné som senere ga kakaotreet sitt vitenskapelige navn: Theobroma cacao.
Theobroma kommer fra gresk og betyr “Gudenes føde” (theos = gud, broma = føde). Navnet gjenspeiler den enorme respekten og beundringen for kakaoens kraft og betydning – en skatt som fremdeles blir verdsatt verden over.
Fra eldgamle ritualer til Pura Cacao
I dag bringer vi denne eldgamle tradisjonen videre gjennom Pura Cacao. Våre produkter er laget av de beste kakaobønnene fra noen av verdens mest anerkjente kakaoregioner, med fokus på renhet, bærekraft og opprinnelse.
Når du nyter vår seremonielle kakao, smaker du ikke bare et produkt – du tar del i en historie som har reist gjennom tusenvis av år, fra Mayaenes hellige ritualer til ditt eget øyeblikk av nytelse.